sunnuntai 24. joulukuuta 2006

Verenimijöitä

Loma on mukavoo, tarvii palata töihin vasta 8.1. Jee. Käytiin parj päevee sitten Michaelin kanssa luovuttamassa verta. Oli aika hurjaa. Nyt ymmärtee, mistä se hyvä mieli tullee: siitähän tulloo hiprakkaan. Hihiteltiin siellä Miikun kans kaikille viimeaikain ilimastouutisille, esim merien kasviplanktonin vähenemiselle. Ja syötiin herkkuja. Eli ihan suotta oon jättäny näin pitkän aikaa verenluovutuksen välistä, ei se mitenkään ikävee ollunna.

Leppoisia lomapäiviä ja keskitalvea!

maanantai 18. joulukuuta 2006

Ossaamisesta

Viime päevinä uon useamman kerran miettinny ossoomista. Sitä, miten eri tavalla immeiset suhtautuu ommaan ossaamisseensa ja ossaamattomuuteensa. Se mitä minä suatan pittää ittestään selvyytenä, suattaa olla toeselle jottain vaikeeta tai aikasemmin kokkeilematonta. Esimerkiks lämmittäminen puilla, halkojen hakkuu tai polkupyörän renkaan korjaaminen on minulle ittestään selvyyksiä, mutta eihän ne sitä kaikille uo ja se pittäis muistaa kanssa. Eikä niitten tarttekaan olla.

Toesaalta oon huomannu, että sellasissakin asioissa jotka ossoo, suattaa saaha ihan uusia oivelluksia jos joskus katteloo miten muut saman homman hoetoo. Se ossoomiseen eri tavalla suhtautuminen tullee esiin siinä, jos katteloo miten immeiset tekkee niille uutta hommaa. Oon aena ihaillu immeisiä jotka tarttuu uusiin juttuihin, ja joilla itteluottamusta on sen verran paljolti että uskovat että ossoovat vaikkei kokemusta asiasta uokaan. Tietennii siinä suattaa käyvä niinkin, ettei homma tuu tehdyksi hyvin, mutta useamman kerran oon huomannu että sillä tavalla suattaa tehä asiat eri tavalla kuin muut, ja lopputulos onkin parempi kuin tavallisella tavalla tehtynä. Se taetaa vaikuttaa siihen näkökulmaan, mistä asiata tarkastelloo.

Sekin on ihailtavoo, kun uuven asian tullessa etteen immeiset sannoo ettei ne ossoo, mutta opettellee mielellään. Se on aika rohkeeta. Sillä että sannoo ettei ossoo, on kyllä useampi merkitys. Toisille se on sitä ettei ihan oikeesti ossoo, mutta opettelis kyllä. Toisille sitä, että suattasihan sitä osatakin, mutta ei taho tai kehtoo, ja toisille sitä että teoriassa ossois kyllä, muttei itteluottamus riitä siihen että sannois että ossoo, kun joku muu ossoo kuitenkin paremmin. Se vuan vaatis lahjakkuutta tietee, mitä immeiset noista milloinkin tarkoittaa, ja toesaalta sekkiin pittäiskö immeistä rohkasta tekemään uusia asioita vai mieluummin kattoa vähän perään että mitä se touhuaa.

tiistai 12. joulukuuta 2006

Immeiset vaihtuu, leivosentie pyssyy

Tännään tapahtuukin suuria. Yläkerran Anna lähtöö kuukauveksi etäleivosentieläiseksi oikeen ulukomaille, itte asiassa Afriikkaan saakka. Hyvvee reissua! Annan tilalle yläkertaan tulloo kuukauveksi tiällä aiemminki asunu Eeva. Tervetulloo, mukavoo nähä tuas!

Ee olla viime aikoina juuri ennätetty toisiamma nähä, aena joku reissussa, tai siltä se ainakin minusta on vaikuttanu, sen mitä oon kotosalla ollunna, eli varsin vähän. Eilissäiltana olj tiällä Kuopion muan ystävijen pikkujoulut ja vuosikokous, onnea ens vuoden puheenjohtajalle Antille! Niin ja olj muutenniin hauskaa, tosin tämä tylsä immeinen mänj nukkumaan kun juhlat vielä jatku.